Bezienswaardigheden en activiteiten Medellin

Je vertellen over de bezienswaardigheden en activiteiten Medellin is niet erg eenvoudig. Laten we het zo zeggen: Colombia is voor ons het bestbewaarde geheim van Zuid-Amerika. Naast dat er nog geen massatoerisme heerst, wordt het land steeds meer bezocht. Vaak blijven de toeristen op dezelfde plaats. Wij van Go2Colombia gaan net iets verder omdat we regelmatig afreizen naar Colombia en dus alle geheime en tips van locals hebben om je goed wegwijs te maken in Medellin.

Onze tips

Augustustip! Ben je er in augustus? Zorg dan dat je Feria de Las Flores niet mist. Op dit jaarlijkse bloemenfestival komen veel bezoekers uit binnen en buitenland af om te genieten van de prachtige praalwagens die veelal gemaakt zijn van bloemen in de regio.

PARAGLIDEN IN MEDELLÍN

Paragliden

Medellín wordt nog steeds de stad van de eeuwige lente genoemd, maar ook in Medellín verandert het weer. Vanwege de type wind die in Medellín waait is het perfect om te paragliden

VOETBALWEDSTRIJD BEZOEKEN

Voetbalwedstrijd bezoeken

Als je de Colombianen wilt begrijpen, gedraag je dan als een local en bezoek dan bijvoorbeeld een wedstrijd van de lokale voetbalclub Atletico Nacional. Het is slechts een paar jaar geleden dat zij de Zuid-Amerikaanse Champions League, de Copa Libertadores, wonnen.

GUATAPÉ

Bezoek Guatapé en el Peñol

Op een paar uur rijden van Medellín ligt het dorpje Guatapé. De weg hiernaar toe is adembenemend. Het rotswerk heeft een mooie historie en hebben we uitgebreid voor je beschreven bij Go2Colombia.nl.

PUEBLITO PAISA

Bezoek Pueblito Paisa

Pueblito Paise ligt op de Cerro Nutibarra en is te bereiken met een citybustour of de metro.

PARQUE LLERAS

Drankje doen bij Parque Lleras

Medellín is perfect voor als je een feestganger bent. Parque Lleras is de uitgelezen mogelijkheid om je feestavond goed te beginnen. Hier vind je restaurants en barretjes waar je kunt feesten tot de vroege uurtjes. Dus vergeet je goed je goede humeur en jouw dansschoenen niet.

PLAZA BOTERO & MUSEO ANTIOQUIA

Bezoek het Plaza Botero en museo Antioquia

In het oude centrum van Medellín vind je het Plaza Botero met beelden van de grootmeester. Fernando Botero was een schilder en beeldhouder. Aan het einde van het plein vind je museo Antioquia dat volledig gratis toegankelijk is. Je vindt hier zelfs een hele verdieping met alleen Botero-schilderijen en een speelkamer voor kinderen ingericht in ‘Botero stijl’. In Colombia heb je twee grote verzamelplaatsen waar kunstwerken van Botero tentoon worden gesteld. Dat is in Medellín, Museo Antioquia en in Bogotá waar je zijn kunst kunt bekijken in Museo Botero.

Al overtuigd?

Hebben bovenstaande bezienswaardigheden en activiteiten Medellin je al overtuigd? Er valt zoveel moois te ontdekken en dan hebben we in de bovenstaande tips nog niet eens Jardín en Rio Claro benoemd. Dat zijn onze zogenoemde ‘gouden local tips’ die je nergens anders vindt. Wil je kennismaken met Colombia en met ons, neem dan direct contact met ons op.

 

Medellin