Geschiedenis Medellin

Geschiedenis Medellin

Geschiedenis Medellin

Medellín, ook wel Medallo genoemd is gesticht in 1616 door Francisco Herrera y Campuzano. Medellín ligt in het Aburrá-vallei en heeft zo’n 3 miljoen inwoners. Aanvankelijk heette het dorpje Poblado de San Lorenzo`en in 1975 werd de naam veranderd in Villa de Nuestra Señora de la Candelaria de Medellín. Lekker kort he? Lees verder over de geschiedenis van Medallo.

De stad ontwikkelde zich in relaieve rust tot de jaren ’80. In deze jaren was Medellín vooral het domein van drugs king pin Pablo Escobar. Het dieptepunt van geweld voltrok zich in 1991 toen er in één jaar maar liefst 7000 doden vielen door narcogerelateerd geweld. Vandaag de dag heerst er sterke verdeeldheid tussen liefhebbers van Escobar en haters van de man die door velen ook een ‘moordenaar’ wordt genoemd. Naar schatting zou hij verantwoordelijk zijn voor 30.000 doden.

De verdeeldheid heeft de man met name te danken aan de huizen die hij schonk aan de armen nadat er in een krottenwijk brand was uitgebroken en de overheid niets deed. Escobar had toen politieke ambities en boze tongen beweren dat dit een van de manieren was om stemmen en zieltjes te winnen als ‘booster’ voor zijn politieke cariere. Een carriere die overigens erg kort was, omdat men er al snel achter kwam hoe de man aan zijn nieuw verworven rijkdom kwam.

Geschiedenis Medellin
Geschiedenis Medellin
Geschiedenis Medellin
Medellin